Biografie

 

Hallo,

Ik ben Hendrik-jan de Ruijter. Ik ben geboren op 6 februari 1992 in Hardinxveld-Giessendam. Sinds mijn 14e ben ik geïnteresseerd in de natuur en begon het vast te leggen. Ik heb veel geleerd van ervaren natuurfotografen door naar hun beeld te kijken en het mee te nemen in mijn eigen fotografie. Veder heb ik veel geleerd door vaak op pad te gaan en me steeds te verbeteren.

 

 

 

 

Helgoland 2010

 

 

Oosterijk 2010

 

 

Ik gebruik een Canon 7D met een Canon 500 f4 IS USM . Daarnaast gebruik ik Canon 70-200 2.8, 1.4 Extender, Sigma 8-16 mm , Canon 18-135 mm, Tamron 90 mm 2.8 SP macro . Ik maak voornamelijk foto's uit de hand of op een rijstzak.

 

Drijfhut

  

Oktober 2012

Jan Vermeer Award

Afrika, ik ben er ook dol op en ga er graag naar toe. Wie niet zou ik bijna zeggen. Voor een natuurfotograaf is dit een bestemming waar je geheugenkaarten binnen no-time vol lopen. Door de enorme aantallen dieren in vele soorten moet je keuzes maken in wat je doet en waar naar toe je gaat. Kijk maar eens in een willekeurig park zoals de Masai Mara. Tot in alle hoeken van je gezichtsveld zie je wel iets lopen, rennen, springen, rusten of vliegen. Namibi├ź is ook zo’n land waar je helemaal los kan gaan en wat velen ook doen. Afrika is de laatste jaren na een kleine dip weer helemaal hot onder de fotografen. Door die toegenomen Afrika belangstelling is het natuurlijk erg moeilijk om terug te komen met een foto die ertoe doet. Hendrik-jan is dat gelukt. Deze geweldige foto van springbokken spreekt mij vooral aan door de zachte tinten. De verfijnde kleuren zorgen voor een prachtige, mystieke sfeer waar je lang naar kan kijken zonder dat het verveelt. Ondanks dat het ook de maandwinnaar was is het ook de kwartaalwinnaar geworden. Hulde aan Hendrik-jan de Ruijter. Jan Vermeer

 

 

 
Alle foto's en tekst: Copyright Hendrik-Jan de Ruijter